Afbreekbare plastic tassen

Milieuvriendelijke tassen zijn in opkomst. Zeker in deze tijd, waarin een ‘groene’ lifestyle de boventoon voert, kan jij als retailer niet achterblijven. Rotim Verpakkingen biedt nu ook draagtassen van biologisch afbreekbaar plastic. Deze afbreekbare plastic tassen zijn milieuvriendelijke tassen. ‘Draag’ op eenvoudige wijze bij aan de toekomst van het milieu en geef uw producten een toegevoegde ‘groene’ waarde. Milieuvriendelijke tassen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en diktes.

Naast de afbreekbare plastic tassen hebben we ook milieuvriendelijke shoppers, de RPET shopper. Deze zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen

Biologisch afbreekbaar plastic: EPI

EPI is afkomstig van de internationale organisatie Environmental Products Inc (EPI), die al jaren onderzoek doet naar de mogelijkheden van ‘biodegradable packing material’. In samenwerking met diverse fabrikanten ontwikkelden zij plastic met een korte levensduur. Het materiaal is technisch gelijkwaardig aan het traditionele plastic, doch biologisch afbreekbaar. Door het materiaal in aanraking te laten komen met 3 elementen (water, uv-straling en zuurstof) erodeert het plastic na 6 maanden voor 80%. Meer informatie over biologisch afbreekbaar plastic en de technische specificaties vindt u op op de site van EPI. Er is tegenwoordig nauwelijks nog prijsverschil tussen EPI en het conventionele plastic. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten!

Milieuvriendelijk tassen van maïszetmeel

Tassen op basis van maïszetmeel ECOmater hebben dezelfde eigenschappen en voordelen als het conventionele plastic, maar zijn 100% composteerbaar. Het materiaal degradeert onder warmte en vocht tot compost. Draagtassen op basis van maïszetmeel hebben hetzelfde uiterlijk en dezelfde sterkte als traditionele draagtassen, de folie voelt zacht aan en kan perfect bedrukt worden. Milieuvriendelijke tassen van maiszetmeel is alleen mogelijk te bedrukken vanaf 5.000 stuks en tassen die een hele hoge omloopsnelheid hebben.

Hoge omloopsnelheid

Tassen van biologisch afbreekbaar materiaal vereisen een hogere omloopsnelheid, daar het materiaal (vanwege haar eigenschappen) sneller vergaat. Dit geldt met name voor tassen van maïszetmeel, maar ook milieuvriendelijke tassen van EPI, aangezien deze sneller uitharden. Na 6 maanden na de folie aanmaken kunnen er klachten zijn dat de tassen of de handvaten scheuren. Dit heeft te maken dat de folie aan het uitharden is en het afbraakproces is begonnen.

Levertijd afbreekbare plastic tassen

De levertijd van de afbreekbare plastic tassen bedraagt ongeveer 6 tot 8 weken. Wanneer de drukproef is goedgekeurd, de getekende orderbevestiging retour is gestuurd en de betaling is ontvangen wordt de productie gestart. Vanaf dit moment duurt het ongeveer 6 tot 8 weken voor dat de tassen binnen zijn.

Heb je interesse of wil je meer informatie over de afbreekbare plastic tassen? Neem dan contact met ons op via info@rotim.nl of telefonisch via (024) 322 1000.

Of misschien van deze tassen

katoen tas fairtrade GOTS

FAIR TRADE&GOTS TAS

pp geweven tas

PP WOVEN SHOPPER

jute tas

JUTE SHOPPER

Afbreekbare plastic tassen koop je makkelijk en snel bij Rotim Verpakkingen!

Vul hier uw zoekopdracht in