RPET shoppers

RPET shoppers

Het hergebruiken van PET-flessen is populair. Op YouTube circuleren allerlei filmpjes over wat je allemaal wel niet kan doen met deze plastic flessen. Bijvoorbeeld op het Amsterdamse Lichtfestival werd er een meters hoog drijvend hart van roze verlichte PET-flessen tentoongesteld. Bij ons kun je boodschappentassen bestellen die gemaakt zijn van dit materiaal, de RPET shoppers.

Een ijzersterk materiaal

Polyethyleentereftalaat (PET) is een van polyester afgeleide kunststof. Het is een sterk, dik plastic dat gebruikt wordt voor flessen en verpakkingen. Weer en wind hebben nagenoeg geen vat op dit plastic – het is vrijwel niet kapot te krijgen. Gelukkig maar, want je wilt natuurlijk niet met een lekkende fles frisdrank thuiskomen als je door een regenbuitje moet. Deze zelfde eigenschap is echter tegelijkertijd een groot nadeel: het duurt ongeveer honderd jaar voordat dit plastic afgebroken is als het in het milieu terechtkomt. Momenteel wordt echter al bijna 95% van de plastic flessen in Nederland gerecycled, en ook in de rest van de wereld wordt dit steeds meer gedaan. Van dit materiaal maken we graag gebruik voor onze bedrukte boodschappentassen.

Een verantwoorde RPET shopper

De PET-flessen worden ingezameld en gesorteerd. Daarna worden ze vacuüm samengeperst tot grote balen om ze zo efficiënt mogelijk naar de fabriek te kunnen vervoeren. Hier worden de balen gewassen, van onzuiverheden ontdaan en tot vlokken verwerkt. Deze vlokken worden dan nog een keer gezuiverd en zijn nu klaar om opnieuw gesmolten te worden en toegevoegd te worden aan normaal nylon of polyester (plastic). Een tas die op deze manier gemaakt wordt is een stuk minder milieubelastend dan de standaard plastic tas. Als het gerecyclede PET materiaal in de boodschappentas meer dan 51% bedraagt, dan mag het een gerecyclede tas genoemd worden. Bovendien mag er dan een gecertificeerd recycling logo worden gebruikt.

Natuurlijk zijn we ook met de andere tassen milieubewust bezig, zo hebben we afbreekbare plastic tassen.

Gerecyclede tassen bedrukken

Onze gerecyclede RPET shoppers laten we in het Verre Oosten produceren in de gewenste uni kleur. Een dergelijke tas is onverwoestbaar en heel erg stevig. Flessen, potten verf, zakken aardappels – alles kan erin zonder dat de tas scheurt. De tas is makkelijk mee te nemen en kan jarenlang hergebruikt worden. Jouw klanten zullen blij zijn met deze duurzame boodschappentas en je benadrukt dat je een maatschappelijk verantwoorde onderneming bent.
Om jouw klanten nog wat extra’s mee te geven, kunnen wij al vanaf 3000 stuks de tassen bedrukken. Jouw bedrijfsnaam of jouw logo is uiteraard een goede keus voor de boodschappentas, maar denk ook eens aan het uitbeelden van een van jouw producten op de tas. Op deze manier kan je een lijn creëren van allerlei verschillende tassen die stuk voor stuk uw bedrijf vertegenwoordigen. Een andere mogelijkheid is om een patroon te ontwerpen dat binnen jouw huisstijl past. Laat jouw creativiteit de vrije loop en combineer die met een vleugje commercie. Jouw bedrukte tas is immers een statement voor jouw bedrijf!

Levertijd RPET shoppers

De levertijd van de RPET shoppers bedraagt ongeveer 14 tot 16 weken. Wanneer de drukproef is goedgekeurd, de getekende orderbevestiging retour is gestuurd en de betaling is ontvangen wordt de productie gestart. Vanaf dit moment duurt het ongeveer 14 tot 16 weken voor dat de tassen binnen zijn.

Heb je interesse of wil je meer informatie over de RPET shoppers? Neem dan contact met ons op via info@rotim.nl of telefonisch via (024) 322 1000.

Misschien heb je ook interesse in…

ultrasonic shopper

FULL COLOUR SHOPPER

Non woven tas

BEDRUKTE NON WOVEN SHOPPER

Bedrukte katoenen tassen Mipacha

BEDRUKTE KATOENEN TAS

RPET shoppers koop je makkelijk en snel bij Rotim Verpakkingen!

Vul hier uw zoekopdracht in